2010. szeptember 20.

El-Away



El...

"A közösség szempontjából az tekinthető elszármazónak, aki számára adott volt a választás: menjen, vagy maradjon. Elszármazó lehet az is, aki itt született, és e kötődését másikra cserélte, másik teret választott magának, de lehet az is, aki születési helyétől függetlenül döntött így. Elszármazónak tekintem ekképp a projektben azt is, aki megkísérelte Pécsett pályáját Pécshez kötni, de ezt feladni kényszerült, és végül máshol vetette meg a lábát – tehetsége, képességei hasznosulhattak volna itt is, de nem így lett."

Ezt írja Patartics Zorán az El Away projekt oldalon röviden az elszármazott szócikk értelmezéseként.

Szívszorító ez a dilemma, pláne annak, akihez annyira közel áll, mint hozzám. Vajon lehet-e ebben okosnak lenni, vagy ez minden esetben egy személyes döntés? Én jelenleg a kalandvágyból itthonmaradás partján állok, de nem mondom, hogy nem lehetne meggyőzni.
Azon gondolkodtam, vajon ki és mi marad ha mindenki lepattan... Ez bizony komoly kérdés és eléggé szarul is hangzik! Annyi bizonyos, hogy körülöttünk mindenki eltűnt és ma cseppent az utolsó csepp a pohárba. Szóval ha valakit érdekel lapozzon ide: www.elprojekt.hu

Nem lesztek vidámak..

1 megjegyzés: