2010. szeptember 27.

design meetup 10!!!



hát akkor itt a végleges plakát javítva a dátum na és a program!

Második évébe lép a Budapest Design Meetup!
Erre az alkalomra különleges programmal és ünnepi helyszínnel készülünk.
A Design Week Special Meetupon a tavalyi év öt legfigyelemreméltóbb magyar tervezője mutatja meg azokat a projekteket, amelyekre még 2020-ban is emlékezni fogunk.
Az este rövid ízelítővel indul, ahol DEMO Gyerektábor fellépői bizonyítják be, hogy a kreatív tervezéshez sohasem lehetünk túl fiatalok.
Ráadásként pedig a Finnagora által meghívott finn tervezők zárják az estét.

ELŐADÓK:

a DEMO tábor ifjú résztvevői - http://demotabor.com/...

HU
Cosovan Attila és Domokos Gábor - http://www.gomboc.eu...
Mojzes Dóra - http://doramojzes.com...
Losonczi Áron - http://litracon.hu/...
Balla Vivienne - http://www.vivienneba...
B. Nagy Ervin, Kovács Márton, Nagy Marci - http://patrickandtheo...

FIN
Nina Koivisto (Soften Oy) - http://www.soften.fi...
Helinä Lehtonen (Turku Design Ilmiö) - http://www.turku2011....


Az előadások témája

a DEMO tábor ifjú résztvevői
DEMO, Design és Egészség Modell - A 2007-ben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóiból alakult DEMO csapat célja a vizuális és tárgykultúra megismertetése és népszerűsítése az általános iskolás kortól az egyetemi oktatásig bezárólag az Egyetem értékrendjének és vállalt küldetésének megfelelően. Továbbá, az egészséges életmód megismertetése, preventív célú alkalmazása gyermekprogramokon keresztül, az alapító GYEP Alapítvány hagyományaihoz híven. A nyári táborok alkalmával készült alkotások közül, a fotó és divat workshop-on készült terveket és munkákat, a demo-s gyerekek fogják prezentálni, valamint egy rövid videó spot-tal bemutatják a teljes tábori programot.

Cosovan Attila és Domokos Gábor
A Gömböc az első ismert homogén, konvex test melynek csak kettő (egy stabil, egy instabil) egyensúlyi helyzete van. A Gömböc létezését a XX. század egyik legnagyobb matematukusa, V.I. Arnold sejtette meg
1995-ben. A Gömböc azonban nem csupán egy híres matematikai sejtés tárgyiasult bizonyítása, hanem önmagában élő forma, jelkép. Erről a kettősségről szól előadásunk, bemutatjuk a Gömböc eredetét és néhány érdekes vonatkozását.

Mojzes Dóra
Dóri a 2011-es tavasz/nyári kollekcióról beszél, melynek inspirációja a római légiós volt, amit a 21. századba emelt. A kollekció különlegessége, hogy Dóri először dolgozott színes/mintás anyagokkal, és először készültek saját doramojzes névvel elátott cipők is a kollekcióhoz. Emellett mesél még a mostanában történt külföldi élményeiről, pl. hogy volt bemutatója Austinban, vagy éppen most debütál a nyári kollekció New Yorkban, a Fashion Week alatt egy showroom-ban......vagy hogy Tyra Banksen volt egy ruhája, és erről már a fotó is megvan...

Losonczi Áron
Litracon pXL® - új termék a Litracon® - Fényáteresztő beton feltalálójától
A Litracon pXL® „pixelbeton”-ban a Litracon®-nal ellentétben nem optikai szálak, hanem egy speciális műanyag csapokból álló idom vezeti át a fényt. A felületen szabályosan megjelenő fénypontokra, pixelekre utal a termék „pXL” elnevezése. Az „XL” pedig a nagy elemméretet hangsúlyozza, ugyanis a Litracon pXL® betonpanelek akár emeletmagasságúak is lehetnek, mely jelentősen megkönnyíti a beépítést. A pixelbeton összetevői mellett előállítása is lényegesen egyszerűbb és olcsóbb az optikai szálas Litracon®-hoz képest és teljes egészében iparosítható.
Az új termék igen széleskörűen alkalmazható az építészet és design számos területén, elképzelhető akár megvilágított homlokzatburkolatként, árnyékolófalként, belső válaszfalként, esetleg belsőépítészeti dekorációs elemként.

Balla Vivienne
Vivi előadásának témája az új generáció, az új szépségideál. Diplomamunkája során olyan fiatalokból álló csoportokkal dolgozott, akik külsejüket a társadalmi elvárások szerint igyekeznek tökéletesre alakítani, ezzel szinte szoborszerűvé, nemtelen bábuvá alakítva magukat. Az előadás során az alábbi pontokra tér ki: a munkafolyamat felépítése, a téma aktualitása, előképek, művészet és divat kérdése a fotográfiában.

B. Nagy Ervin, Kovács Márton, Nagy Marci
A Patrick & Theo egy 6-9 éves srácoknak szóló rajzfilmsorozat, aminek jelenleg a fiúk az előkészítésén dolgoznak. A sorozat a vad jövőben játszódik, évezredekkel az emberi civilizáció bukása, és a nagy robotháborúk után, ahol a természet visszahódította bolygónkat, és az égig érő városok helyén még magasabbra nyúló erdők állnak. A kietlen tájat hamarosan mutánsok, szörnyek, és egyéb különös lények lepték el, akiket csak legendákból, mesékből ismerhetünk. Ebben a különös és kaotikus világban, ahol a szupertechnológia, és a természeti erők kéz a kézben járnak, egy fiú és kutyája úgy döntenek, felveszik a kesztyűt, és rendet tesznek, mint az utolsó, önjelölt szuperzsaruk. A sorozatterv diplomamunkaként indult a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, de azóta kinőtte magát ebből a szerepből, hiszen alkotói most tértek vissza vele a Cartoon Forum, nemzetköszi animációs vásárról.


FIN
Nina Koivisto (Soften Oy)
Soften is a leading company in Finland specialized in acoustic products for homes and public spaces. The presentation contains information about acoustics and presents numerous innovative and effective solutions to soften the world of sounds.

Helinä Lehtonen (Turku Design Ilmiö)
Turku Design Phenomena is a cooperation project of the designers based in Turku, Finland. The project is not a single event but it promotes design widely and in various contexts. Small, growing businesses can therefore benefit from the power of the entire community.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése