2010. május 27.

design meetup vol 8.


holnap ismét designmeetup a kinoban már a nyolcadik! érdekes lesz ez is de ami igazán jó hogy egyre jobb a hangulat és egyre jobb a közönség és a közösség.. én jol fogom magam érezni! gyertek ti is szuper lesz!

a momeline honlaprol leloptam a teljes bejegyzést szóval nem kell még átlinkelni se

A májusi meetup előadói:
Nagy Krisztina – formatervező
Görömbei Luca – üvegtervező
Kauker Szilvia – kerámia
Szederkényi Bella – animáció
Somlói Kolos – fotó

Nagy Krisztina – formatervező
Az előadás során bemutatja az általa tervezett “Pilop” játékos eszközkészletet, amely a diszlexiával élő gyermekek számára készült. A játék célja a gyerekek készségeinek fejlesztése, a tervvel Krisztina tavaly a Magyar Formatervezési díj Diákmunka kategóriájában indult és nyert is. Bepillantást nyerhetünk a desinger másik projektjébe is, a Columetric Organic nevet viselő játék tervezésébe, amely közösségi élményt nyújt vakoknak és látóknak egyaránt.

Görömbei Luca – üvegtervező
A 2008-ban a MOME-n diplomázott tervező az üveg építészeti felhasználásaival kísérletezik. Tradicionális eljárásokkal úgy manipulálja az anyagot, hogy szokatlan, új hatásokat érjen el, munkája nyomán az üvegben finom dinamika és különleges struktúrák jönnek létre.

Kauker Szilvia – kerámia
www.moza.hu
A MOZA cementlapok hagyományos technológiával készült izgalmas és színes, egyedi padlóburkolatok, amelyekben újjáéled ez az elfeledett tradíció. A diplomamunkaként indult projektre a tervező azóta egy manufaktúrát is alapozott, ennek születéséről, működéséről, megvalósult munkáiról és perspektíváiról is hallhatunk.

Szederkényi Bella – animáció
www.bellanim.com
A tervező ”Orsolya” című animációs filmjével tavaly diplomázott a MOME animáció szakán, azóta pedig számos nemzetközi fesztivál versenyszekciójába beválogatták, valamint két rangos megmérettetésen, a 2010-es Anima és ugyanez év Sehsüchte fesztiválján díjazták is.

Somlói Kolos – fotó
Kolos fotográfusként azokat a képi hatásokat keresi, amelyben a lefotózott tárgy elveszíti eredeti mivoltát és folttá alakul. Munkái személyes életpillanatokat is megörökítenek, amelyben akár egy, a retinára beégett képfolt is önálló alkotássá minősül.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése