2011. május 29.

három kettő egy...

 
a héten végre hivatalos formában is elindítjuk szociális építészeti programunkat! részletek hamarosan...


A Reflekt egy olyan vállalkozás mely az egyre határozottabban körvonalazódó szociálisan elkötelezett környezetalakítás felé irányuló tevékenységeinknek biztosít megfelelö jogi, és gazdasági keretet. A reflekt nonprofit kft-t aztért hoztuk létre, hogy egy személetet közvetíthessünk, illetve az építész szakma és az építész oktatás számára jól meghatározható, ujabb kutatási lehetőségeket mutathassunk fel. A nonprofit kft célja egy jól értelmezett szociális építészet megteremtése és gyakorlása. A nonprofit kft. munkájában az ujirány csoport tagjain kívül egyéb szakemberek média és kommunikációs szakemberek, közgazdászok, szociológusok, vesznek részt, egy nemzetközi viszonylatban is releváns eredményeket felmutatni képes kutatási munka és ehhez kapcsolódó kísérleti projektek létrehozása érdekében.

A REFLEKT nonprofit kft. célja:

1.
szociális viselkedés gondolkodás elsajátítása, a képesség megszerzése arra hogy bármilyen típusú, léptékű építészeti feladat elvégzése során a szociális érzék mint alapvető humán érték, mint attitűd jelenjen meg. A munkában részt vevő hallgatóknak lehetőség biztosítása arra hogy egy helyesen értelmezett szociális szemléletet elsajátíthassanak.

2.
olyan építészeti beavatkozások projektek előkészítése tanulmányozása, és megvalósítása melyek adott közösségek fejlesztését szövetesedését erősödését és önállóvá, működő képessé válását eredményezik.

3.
az építészet eszköz nem pedig cél. A fenti célok eléréséhez minden szükséges szakterület bevonására szükség van. De alapvetésként kezeljük, hogy jól előkészített megalapozott építészeti beavatkozások alkalmasak arra, hogy a fenti célokat elérjük, vagy katalizáljuk.

4.
az építész szakma rangjának visszaállításának egyik kulcs eleme, hogy a szociális feladatokból komoly szerepet vállal. A Kft. további célja, hogy lehetőséget teremtsen az építészet szociális szerepvállalásának fejlesztésére elmélyítésére tudatosítására és belsővé válására.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése