2011. január 23.

pulit a Holdra!

About the Google Lunar X PRIZE

The Google Lunar X PRIZE is igniting a new era of lunar exploration by offering the largest international incentive prize of all time. A total of $30 million in prizes are available to the first privately funded teams to safely land a robot on the surface of the Moon and have that robot travel 500 meters over the lunar surface and send images and data back to the Earth. Teams must be at least 90% privately funded, though commercially reasonable sales to government customers are allowed without limit.

magyar résztvevő! remélem még lessz alkalmunk szorosabban együttműködni! hajrá gyerekek!!!






A Puli csapata befizette a Google Lunar X Prize regisztrációs díját

  • A Puli Space Technologies sikeres „fund raising” akcióját követően befizette a Google Lunar X Prize 50 ezer dolláros regisztrációs díját

Budapest, 2011. január 10. – A Puli Space Technologies örömmel tudatja, hogy 2010 szeptemberében indult, sikeres „fund raising” akciója után elutalta a Google Lunar X Prize (GLXP) verseny 50 ezer dolláros nevezési díját a versenyt kiíró X Prize Alapítvány számlájára. A magyar csapat célja, hogy a 30 millió dollár összdíjazású verseny húsznál is több nevező csapata közül elsőként küldjön a Holdra egy magánerőből épített űrszondát, amely ott, a GLXP kiírásának megfelelően, különböző feladatokat teljesít. Habár a regisztráció csak az Alapítvány formális jóváhagyásával és bejelentésével válik véglegessé, a csapatnak és rajongóinak minden oka megvan feltételezni, hogy rövid időn belül ez is megtörténik.

A minden bizonnyal sikeres nevezést követően, az eddig leginkább szabad idejében, de folyamatosan és keményen dolgozó csapat olyan céggé kíván formálódni, amely már a GLXP verseny kihívásának való megfelelés mellett fenntartható üzleti modellt kíván állítani és követni. A „magyar pulik” egyelőre leginkább mérnöki és tudományos erejükre építenek, továbbá eltökélt szándékuk, hogy működésükkel bebizonyítsák: érdemes, kívánatos és építő a GLXP-hez hasonló kihívásoknak megfelelni. Ezek mellett a csapat tagjai továbbra is folytatják ismeretterjesztő munkájukat, amelyek során a tudományos és laikus fórumokat kihasználva népszerűsítik a tudományos és műszaki életpályát.

A csapat köszöni a lelkesítést és anyagi támogatást minden a Puli nevezését támogató magánembernek és cégnek, illetve továbbra is lehetővé teszi és várja a magyar űripar és tudomány ügyét fontosnak tartó magánemberek, cégek támogatását és érdeklődését, valamint további felajánlásokat akár a Kis Lépés Klub”-ba, akár a Puli Indítóállás építőkockáiba. A csapat szeretné, ha a Puli eddigi és jövőbeli sikereit minden magyar ember a sajátjának tekintené.

A csapat működéséről és eredményeiről folyamatosan beszámol honlapján, illetve tájékoztatja a médiumokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése