2010. július 4.

HIÁNY








két diplomamunka az ami most következik az egyik a livié a másik a bencéé! a liviével kezdem.

aki nem ismeri és aki nem volt ott a védésen annak elmondom, hogy vertikális park az eredeti címe a projektnek a végeredmény kicsit más, több is kevesebb is. a dolog nagy vitákat váltott ki már a tervezés közben, én most nem szeretnék negatív lenni lévén ez egy fasza blog, de annyit el kell mondani hogy a felmerülő kérdések egyáltalán nem voltak alaptalanok, és azokbol tanulni kell feltéve, ha az ember továbbra is építészettel szeretne foglalkozni ugye.. szóval vezető tanárként sok tapasztalatot szerezem, hogy a munkával kapcsolatban felmerült kérdésekhez mennyire van köze a tanári rutin hiányának, vagy egyébb személyes szálaknak azt egyenlőre nem nagyon tudom megitélni de az biztos hogy ezek is közrejátszottak abban hogy a diplomamunka nem aratott osztatlan sikert! a tanulság nem az számomra hogy szar a diploma vagy nem, hanem az, hogy nem lehet egy ilyen egyetemen az ilyen témaválasztással packázni! arra gondolok itt, hogy aki a határokat feszegeti az nem lazázhat mert kudarc esetén nem tudjuk megállapítani, hogy a kudarc személyes okokra vagy a témával kapcsolatos általános ellenállásra vezethető e vissza. szóval hogy, aki egy ilyen diplomát készít nem csak saját maga számára tartozik felelősséggel, hanem minadzok felé akik később szeretnének hasonlóan izgalmas, az építészet perifériáit boncolgatni kívánó, kutatás jellegű diplomát készíteni. egy ilyen projekt negatív megítélése iszonyuan ront a helyzeten és elijeszti az amugy is izgatott diplomázót a bátor választástól. várom a véleményeket és a hozzászólásokat, vitatkottatok! ime a meló...


mindezekkel együtt marhára örülök hogy valaki bevállalt egy ilyen diplomát és remélem lesz lehetőség folytatni ezt a munkát!!!


kicsit átgondolva és tényleg a diploma értékeit nem elvitatva alapvetően azt hiszem a hiány a legmegfelelő szó a munkára. mindenből valami kicsi hiányzik, vagy hiányzott, ide értve természetesen a tanári szakmai segítséget is és a másik oldalon a befektetett energát, vagy a fogadó oldali kíváncsiságot vagy a nyitottságot. kevesebb vagy több hiányzott, ki tudja lények hogy azt hiszem ezzel a livi is egyetért... pótoljuk a jövőben!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése